Aktualitātes / 2020

01.04.2022.

“Igate” saražojusi šosezon pirmo asfaltu un sāk Rīgas-Jelgavas šosejas remontu

“Ceļu būvniecības sabiedrības “Igate”” asfalta ražotnē Vilcē, uzsākot jauno ceļu remonta sezonu, ir saražots šogad pirmais asfalts. Produkcija tiks izmantota valsts galvenā autoceļa A8 Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža posma no Rīgas līdz Jaunolainei apbraucamo ceļu asfaltēšanai.

Uz ceļa A8 pārbūves darbi notiks labās brauktuves posmā no 9,93. līdz 18,93. kilometram. Tos “Igate” veiks kopā ar Lietuvas kompāniju “Kauno tiltai”. Autoceļa posma pārbūvi paredzēts paveikt aptuveni 200 dienās.

“Šī sezona ceļu būvniekiem solās būt sarežģīta, jo neprognozējami ir palielinājušās celtniecības materiālu un degvielas cenas, kā arī iespējama atsevišķu materiālu piegādes kavēšanās. Tomēr darīsim visu, lai šo ceļa posmu, uz kura darbi paredzēti arī nākamajā sezonā, nodotu ekspluatācijā iespējami ātrāk,” saka “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Piektdien, 1. aprīlī remontējamais A8 ceļa posms tiks slēgts satiksmei un transportu novirzīs pa labo joslu joslu. Būvnieks aicina ceļu satiksmes dalībniekus izturēties ar izpratni, būt uzmanīgiem, ievērot atļautā ātruma ierobežojumus un uzstādītās ceļa zīmes.

Autoceļa A8 pārbūves projekta autors ir AS “Ceļuprojekts”, pasūtītājs – VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Šogad “Igate” veiks arī veloceļa Imanta – Daugavgrīva un gājēju un veloceliņa gar autoceļu A7 Ķekavas novadā izbūvi, valsts reģionālā autoceļa P88 Bauska- Linde posma un valsts reģionālā autoceļa P87 Bauska – Aizkraukle divu posmu remontdarbus, kā arī strādās vēl virknē nozīmīgu objektu.

07.01.2022.

Ar “Igates” atbalstu iznākusi grāmata par, iespējams, slavenāko
latviešu diriģentu Marisu Jansonu

Ar “Ceļu būvniecības sabiedrības “Igate”” un “ZAZA TIMBER” finansiālu atbalstu ir izdota Maijas Amoliņas grāmata “Es zinu, ka nekad nebūšu iedomīgs. Mariss Jansons”.

Izdevniecība “Pētergailis” norāda, ka izcilais diriģents Mariss Jansons daudzus gadus ir atradies uz pasaules diriģentu augstākā pjedestāla. Dzimis Latvijā, izgājis pasaulē, apveltīts ar milzu atbildību, darba spējām, visu atdodot profesijai. Grāmatā aprakstīts Marisa Jansona ceļš no maza Rīgas puikas, kas operā sēdējis tēva diriģēto baletu mēģinājumos, vēlāk tos izdejojot mājās un no saspraudēm un pogām izveidojot savu pirmo orķestri, līdz Herberta fon Karajana konkursa laureātam.

M.Jansons ir diriģējis pasaulslavenos Berlīnes, Vīnes, Londonas, Ņujorkas un citus orķestrus, kā galvenais diriģents vadījis Oslo, Pitsburgas, Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw un Bavārijas Radio orķestrus. Diriģējis Lucernas un Zalcburgas festivālos, sadarbojies ar Berlīnes un Vīnes filharmoniķiem – arī trīs reizes diriģējot turpat 100 pasaules valstīs translēto Jaungada koncertu no Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zāles.

Izdevuma veidotāja ir Maija Amoliņa, kura izcilā diriģenta gaitām sekojusi trīsdesmit gadu garumā. Izdevēji uzskata, ka grāmatas neatsverama vērtība ir paša M. Jansona daudzie stāsti. Grāmatā ir arī diriģenta mātes I. Jansones, A. Nelsona, A. Viļumaņa, A. Maskata, daudzu jo daudzu izcilu mūziķu atmiņas, ko bagātina interesants fotomateriāls, dokumentēta mākslinieka sadarbība ar tādiem mūzikas milžiem kā I. Stravinskis, J. Mravinskis, D. Šostakovičs, Jo-Jo Ma, M. Rostropovičs, R. Ščedrins, M. Pļisecka, G. Krēmers, S. Mutere, R. Pauls un vēl daudziem, daudziem citiem.

„Kad Maija Amoliņa mūs iepazīstināja ar grāmatas ieceri, lēmumu pieņēmām ātri, jo tobrīd šķita ļoti svarīgi palīdzēt nākt dienasgaismā liecībām par, iespējams, ievērojamāko latviešu diriģentu, kurš daudzus gadus bija cilvēks, kas nesa Latvijas vārdu starptautiskajā kultūrtelpā un bija pasaulē pazīstamākais latvietis. Atbalsts grāmatai ir “Igates” kā sociāli atbildīga uzņēmuma ieguldījums mūsu kultūras dižgaru veikuma iemūžināšanā,” saka “Igates” valdes loceklis Madars Radželis.

29.11.2021

Šogad konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks” “Igatei” balva Zelta kategorijā

“Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” šogad konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2021” saņēma augstāko apbalvojumu Zelta kategorijā. Šādus apbalvojumus piešķīra uzņēmumiem, kas savā ikdienas darbībā vislabāk spēj līdzsvarot visus ceļu satiksmes drošības ABC komponentus – auto, biznesu, cilvēku.

Šogad pirmo reizi tika pasniegtas arī konkursa specbalvas, un “Igate”” saņēma vienu no trim pasniegtajiem apbalvojumiem –  balvu “Straujākais izrāviens” par LEAN metožu efektīvu ieviešanu, sistemātiskām autovadītāju apmācībām un modernu risinājumu ieviešanu kvalitatīvas atgriezeniskās saites gūšanai par autovadītāju braukšanu.

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” šogad pozitīvā nozīmē pārsteidza žūriju ar strauju izaugsmi savā sniegumā. Pirms vairākiem gadiem uzņēmumā ievestās LEAN metodes ir nesušas rezultātu, tajā skaitā samazinot ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kas šogad bija konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” fokusā. Kā izcils vērtējams uzņēmuma ieguldījums autovadītāju apmācībā un uzraudzībā, sniedzot autovadītājiem kvalitatīvu un noderīgu atgriezenisko saiti.

Mūsdienīga pieeja autoparka pārvaldībā, pārliecinoša pāreja no sudraba uz zelta apbalvojumu savā kategorijā un pelnīta “Straujākais izrāviens” specbalva šī gada žūrijas vērtējumā, atzīmē konkursa žūrijas priekšsēdētājs un AAS “Balta” un BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs Kristaps Liecinieks.

“Konkursā mēs piedalāmies katru gadu, jo tā ir iespēja salīdzināt sevi ar citiem savās nozarēs vadošiem uzņēmumiem, un dalība rada stimulu neatpalikt, uzlabot uzņēmuma autoparku un tā pārvaldību. Patīkami, ka atkal, salīdzinot ar situāciju gadu iepriekš, esam spēruši soli uz priekšu,” uzsver “Igates” Tehniskā departamenta vadītājs Edgars Ivuškāns.

2020. gadā  “Igate” konkursā saņēma Sudraba kategorijas apbalvojumu.

Konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks 2021”, ko katru gadu rīko apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrija, uzvarētāju paziņošana notika 25.novembrī. Uzņēmumi tika vērtēti četrās kategorijās – pasažieru pārvadātāji; vietējie (Baltijas valstu) kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki; starptautiskie kravu pārvadātāji; zemāka riska, valsts un pašvaldību autoparki.

Konkurss “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka tiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparku raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

Ar pilnu laureātu sarakstu iespējams iepazīties interneta vietnē https://www.balta.lv/lv/par-mums/balta-gada-balva-drosakais-uznemuma-autoparks

5.11.2021

Rīgas – Jelgavas – Meitenes šosejas pēdējā neremontētā posma pārbūvi veiks “Igate”

“Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate” kopā ar AB “Kauno tiltai” nākamā gada pavasarī uzsāks vienas no valsts nozīmīgākajām un visnoslogotākajām šosejām – valsts galvenā autoceļa A8 Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža (Meitene) labās brauktuves posma no 9,93 līdz 18,93 kilometram (Rīga – Jaunolaine) pārbūvi. Objektā plānota pamatnes pastiprināšana un asfalta segas nomaiņa.

To paredz “Igates” kā konkursa uzvarētājas noslēgtais līgums ar pasūtītāju – VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

“Mēs jau esam īstenojuši Rīgas – Jelgavas šosejas, kā arī autoceļa līdz Lietuvas robežai kapitālu pārbūvi vairākos posmos, arī pagājušajā gadā remontējām automaģistrāles kreisās brauktuves posmu no Dalbes līdz Jaunolainei. “Igate”, ja tā var teikt, labi pārzina šo svarīgo objektu, un, protams, esam lepni, ka veiksim vēl viena posma remontdarbus, ar ko faktiski tiks pabeigta šosejas pārbūve visos tās posmos un autobraucēji pa labas kvalitātes šoseju varēs aizbraukt no Rīgas līdz Jelgavai un tālāk līdz pat Lietuvas robežai,” saka “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Kā ģenerāluzņēmējs “Igate” 2013. gadā veica autoceļa kreisās brauktuves segas rekonstrukciju posmā no 9,92 līdz 19,20 kilometram, 2014. gadā – ceļa no 31,80 līdz 43,14 kilometram pārbūvi, bet 2020. gadā kreisās brauktuves posma no 11,17 līdz 12,13 kilometram atjaunošanu. 2018. gadā “Igate” atjaunoja segumu uz nobrauktuves uz autoceļu V1068, bet 2015. gadā kā apakšuzņēmējs rekonstruēja segumu šosejas posmā no 60,00 līdz 69,00 kilometram.

Automaģistrāles posma pārbūves darbi tiks uzsākti nākamā gada pavasarī, kad iestāsies  atbilstoši laikapstākļi. Pārbūvi paredzēts pabeigt 200 dienās. Projekta autors ir AS “Ceļuprojekts”. Remontdarbu līgumcena ir 5 598 145,67 EUR (bez PVN).

 

16.06.2021

Ceļu būves sezona uzņem apgriezienus, “Igate” pabeidz darbus šogad pirmajā objektā

Pašlaik jau ir zināms, ka 2021. gada ceļu būves un remontu sezonā “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” veiks darbus vairāk nekā divdesmit piecos objektos. Daļā ceļu posmu darbi jau ir uzsākti, par citiem notiek līgumu slēgšana.

“Šā gada ceļu būves sezonas īpatnība ir tāda, ka kopējais veicamo darbu apjoms ir pietiekami liels, bet pasūtītāji likuši uzsvaru uz reģionālo un vietējo ceļu seguma atjaunošanu atsevišķos posmos. Paredzams, ka drīzumā noslēgsies arī daži konkursi par liela apjoma remontdarbiem,” skaidro “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Piemēram, Latgalē kopā ar partneriem personu apvienībā “I.V.” jau notiek valsts reģionālā autoceļa P50 Kārsava – Krievijas robeža (Aizgārša) divu posmu seguma atjaunošana 14,8 kilometru garumā. Drīzumā apvienība uzsāks arī autoceļu P55 Rēzekne – Dagda un P58 Viļāni-Preiļi-Špoģi, kā arī P84 Madona – Varakļāni posmu seguma atjaunošanu.

Paredzams, ka pēc līguma noslēgšanas sāksies darbi uz vietējiem autoceļiem V968 Ogre – Jugla, V1106 Augstkalne – Bēne, V982 Ciemupe – Ogresgals, V1128 Dobele-Īle-Auce un citiem.

Šogad “Igate” jau pabeidza darbus pirmajā objektā – ir atjaunots asfaltbetona segums uz autoceļa Te50 Zelmeņi – Krūklēni Tērvetes novadā.

10.05.2021.

“Igate” jauno ceļu būves sezonu uzsāk ar jaunu tehniku

Uzsākot jauno ceļu būves un remontu sezonu, nozares uzņēmumi ir parūpējušies par savu tehnikas arsenālu papildināšanu un modernizāciju. Arī “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” šajā pavasarī ir iegādājusies jaunu augstražīgu ceļu virsmas remonta mašīnu “Strassmayr R 7500 Trailer Vario”.

Šī ir lieljaudas mašīna ar datora vadības sistēmu ceļu virsmu remontu veikšanai, izmantojot emulsijas un grants tehnoloģiju. Operatora panelis ļauj aktivizēt un deaktivizēt visas mašīnas sekcijas pa vienai vai visas kopā. Mašīna spēj veikt līdz pat 4 metru platas ceļa virsmas remontu, turklāt darba virsmas platums ir hidrauliski regulējams.

“Pirms katras jaunās ceļu būves sezonas cenšamies modernizēt savu tehniku. Šogad izdarīts vēl viens nozīmīgs pirkums, un jaunā iekārta ne tikai atvieglos operatora un būvnieku darbu, bet arī būtiski paaugstinās darba ražīgumu un kvalitāti,” prognozē “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Virsmas remonta iekartu “Igate” iegādājās kopā ar “Strassmayr T1000” cisternu, kas nodrošina garāku virsmas apstrādes ciklu bez apstāšanās uzpildēm.

“Strassmayr” ir Austrijas ģimenes uzņēmums, kas savu darbību uzsāka 1938. gadā kā metālaapstrādes ražotājs. Kopš 1965. gada “Strassmayr” ražo ceļu būves un remonta mašīnas.

Drīzumā “Igate” saņems arī jaunu zemās grīdas treileri tehnikas pārvadāšanai. Jāatzīmē, ka šajā ceļu būves sezonā “Igate” sāk izmantot arī  BOMAP veltņošanas aplikāciju, kas  ļauj iegūt datus par noveltņoto ceļu segumu un precīzu tā biezumu. Datus redz gan veltņu operatori, gan attālināti tie pieejami darbu vadītājiem un kontrolieriem. Dati par katru objektu tiks saglabāti, un tos varēs izmantot kvalitātes pārbaudēm.

12.03.2021.

“Igatei” balva par labāko 2020. gada inženierbūves un infrastruktūras būves pārbūvi

12. martā “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate” konkursā “Latvijas būvniecības gada balva 2020” ieguva pirmo vietu un saņēma prestižu apbalvojumu par labāko inženierbūvju/infrastruktūras būvju pārbūvi.

Augsto novērtējumu “Igate” ieguva par paveikto valsts nozīmes ūdensnotekas – Gaujas-Daugavas kanāla, kas atrodas Ādažu novadā, rekonstrukciju. Būvdarbi tika veikti kopā ar partneri “Riga Rent”, kas ir viens no Latvijā vadošajiem uzņēmumiem hidrotehnisko būvju un meliorācijas sistēmu būvniecībā un rekonstrukcijā, apvienojoties pilnsabiedrībā “R-IGA”.

““Igate” kopā ar “Riga Rent” pagājušajā gadā  rekonstruēja pavisam trīs nozīmīgas hidrobūves. Protams, ir gandarījums, ka mūsu paveiktais ir pamanīts un novērtēts, taču vēl lielāka nozīme ir šajā jomā iegūtajai pieredzei, kas ļauj aizvien sekmīgāk paplašināt mūsu piedāvājumu būvniecības pakalpojumu tirgū,” uzsver “Ceļu būvniecības sabiedrības “Igate”” valdes loceklis Madars Radželis.

1903. gadā uzbūvētā Gaujas – Daugavas kanāla atjaunošanas darbi ir paveikti no 2018. gada jūnija līdz 2021. gada janvārim. Kanāls ir pārbūvēts 3,1 kilometra garumā, notika grunts rakšana un izlīdzināšana, apauguma novākšana un grunts izsūknēšana no ezera. Būvdarbu gaitā ir nostiprināta kanāla gultne, izmantojot augstas kvalitātes šķembas, ieklājot ģeotekstilu un iedzenot rievpāļus. Tāpat ir pārbūvēts ūdens līmeņa regulators, veikta vītņu tipa pacēlāja ar elektropiedziņu un aizvaru izbūve. Teritorijāierīkota videi draudzīga meliorācijas sistēma.

Rekonstruētais kanāls kalpos plūdu draudu samazināšanai Ādažu un Garkalnes novadu teritorijās.

Gaujas-Daugavas kanāla rekonstrukcijas pasūtītāja bija valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi”, projekta autore – valsts SIA “Meliorprojekts”, bet būvuzraudzību veica SIA “Inženieru birojs “PROFECTO””. Projekta kopējās izmaksas bija 3,37 miljoni eiro, ko veidoja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta finansējums.

Konkursu “Latvijas būvniecības gada balva” tradicionāli rīko biedrība “Building Design and Construction Council” (BDCC), kuras mērķis ir būvnozares attīstības veicināšana, veidojot aktīvu atgriezenisko saiti starp būvniecības nozari pārstāvošām valsts institūcijām un būvniecības praktiķiem.

09.03.2021.

“Igate” dāvina datorus Vilces pamatskolas skolēniem

4.martā “Ceļu būvniecības sabiedrības “Igate”” izpilddirektors Gusts Kaļiņins un personāla vadītāja Vija Veisa pasniedza Vilces pamatskolas skolēniem uzņēmuma sarūpēto dāvinājumu – sešus portatīvos datorus. Datoru un programmatūras kopējā vērtība ir 3390 EUR.

“Mēs visi ļoti labi zinām, ka pašlaik Covid-19 pandēmijas apstākļos mācības notiek attālināti. Lai bērni varētu sekmīgi apgūt mācību vielu, viņiem ir nepieciešami kvalitatīvi datori, ko ne visas ģimenes spēj iegādāties. Tāpēc ar savu dāvinājumu ceram sešiem bērniem radīt iespēju arī šajā sarežģītajā laikā iegūt jaunas zināšanas,” dāvinājuma mērķi skaidro “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Datoru pasniegšanā bija klāt Vilces pamatskolas direktores pienākumu izpildītāja Zanda Reinvalde un skolēni, kā arī Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune un Jelgavas novada pašvaldības Vilces pagasta pārvaldes vadītāja Anda Duge.

Ņemot vērā ģimenes ieinteresētību un centību attālinātā mācību procesa laikā, datorus saņēma daļa  no ģimenēm, kurās bērni līdz šim mācību procesā izmantoja skolas izsniegtās planšetes.

Datoru dāvinājums Vilces pamatskolas skolēniem ir viens no pasākumiem, kurus “Igate” katru mēnesi īsteno savā trīsdesmitās jubilejas gadā.

 

11.02.2021.

“Igate” piegādājusi Jelgavas slimnīcas darbiniekiem vairāk nekā tūkstoš siltu pusdienu porciju

Ir noslēgusies SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” atbalsta akcija Jelgavas slimnīcas mediķiem. Lai sniegtu atbalstu ārstiem un citam medicīnas personālam, “Igate” sadarbībā ar kafejnīcu “Niko” no 11. janvāra līdz 7. februārim piegādāja vairāk nekā 1000 pusdienu porciju Jelgavas slimnīcas Covid-19 pacientu aprūpes un neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļu ārstiem un darbiniekiem. kas pandēmijas apstākļos strādā sarežģītos apstākļos un riskē ar savu veselību un pat dzīvību.

 

28.01.2021.

“Igate” pabeigusi trīs nozīmīgu Latvijas hidrobūvju atjaunošanu

 SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” kopā ar partneri “Riga Rent”, kas ir viens no Latvijā vadošajiem uzņēmumiem hidrotehnisko būvju un meliorācijas sistēmu būvniecībā un rekonstrukcijā, ir pabeigusi trīs Latvijā nozīmīgu hidrobūvju atjaunošanu un pārbūvi. Tās ir Gaujas – Daugavas kanāls Ādažu novadā, kā arī Bārtas un tās pietekas Toseles valsts nozīmes ūdensnotekas Nīcas novadā.

1903. gadā uzbūvētais Gaujas – Daugavas kanāls ir būve ar unikālu kultūrvēsturisku vērtību. Atjaunotais kanāls kalpos plūdu draudu samazināšanai Ādažu un Garkalnes novadu teritorijās.

Kanāls pārbūvēts 3,1 kilometra garumā, ir veikta grunts rakšana un izlīdzināšana, apauguma novākšana un grunts izsūknēšana no ezera. Būvdarbu gaitā ir nostiprināta kanāla gultne, izmantojot augstas kvalitātes šķembas, ieklājot ģeotekstilu un iedzenot rievpāļus. Tāpat ir pārbūvēts ūdens līmeņa regulators, veikta vītņu tipa pacēlāja ar elektropiedziņu un aizvaru izbūve. Teritorijā ierīkota videi draudzīga meliorācijas sistēma.

Gaujas – Daugavas kanāla atjaunošanas darbi notika no 2018. gada jūnija līdz 2021. gada janvārim. Projekta kopējās izmaksas bija 3,37 miljoni eiro, ko veidoja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta finansējums.

Apjomīgi darbi veikti arī piejūras zemienē Nīcas novadā, kas ir viena no plūdu apdraudētākajām teritorijām. Nīcas novadā ir attīrīta Bārtas upes gultne tās lejtecē 5,3 kilometru garumā no ietekas Liepājas ezerā līdz kreisā krasta pietekai. Izmantojot zemessūcēju, kas aprīkots ar rifulēšanas frēzi, ir veikta gultnes attīrīšana no piesērējuma, kas upē bija uzkrājies pēdējo astoņdesmit gadu laikā un samazināja caurteci, un pakļāva plūdiem lauksaimniecības teritorijas. Upē ir izbūvēti divi mākslīgi padziļinājumi (segmentācijas baseini), kas būs pievilcīgi vides objekti, un trīs kilometru garumā ir veikta kreisā krasta rakšana pa nogāzi, izceļot apauguma pazemes daļu.

Bārtas lejteci iztaisnoja pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados, kad tika izbūvēti aizsargdambji, kas laika gaitā zaudēja noturību, bet tagad ir atjaunoti.

Projekta kopējās izmaksas ir 4,009 miljoni eiro.

Nīcas pagastā 3 km garumā ir atjaunota arī ūdensnoteka Tosele, kas ekspluatācijā ir kopš 1959. gada un pa šo laiku bija aizsērējusi, aizaugusi ar ūdensaugiem un palieliāja plūdu risku.

Šī projekta kopējās izmaksas bija 1,5 miljoni eiro – ERAF un Latvijas valsts budžeta finansējums. Toseles atjaunošana īstenota no 2018. gada augusta līdz 2020. gada augustam.

““Igatei” līdzdalība šajos projektos un darbs kopā ar atzītu hidrobūvniecības uzņēmumu deva jaunu un vērtīgu pieredzi, paplašinot un dažādojot mūsu iespējas pakalpojumu sniegšanā. Esam apliecinājuši savu varējumu, izpildot darbus augstā kvalitātē,” rezumē “Ceļu būvniecības sabiedrības “Igate”” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Visu trīs objektu atjaunošanas darbu pasūtītājs bija valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi”.

 

21.12.2020.

Arī šogad “Igate” iepriecina mazos jelgavniekus svētkos

Arī šogad “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””, piedaloties labdarības akcijā “Sirds siltums”, iepriecina maznodrošinātos bērnus, kā arī bērniņus ar īpašajām vajadzībām. “Igate” ir sarūpējusi Ziemassvētku saldumu paciņas vairāk nekā 100 bērniem.

“Mums tas ir pašsaprotami, ka Ziemassvētkos iepriecinām mazās sirdis. Uzņēmējiem ir jāgrib un jāspēj dot tiem, kuriem dzīvē neklājas tik viegli. Mēs zinām, ka akcijas “Sirds siltums” dibinātājs  un rīkotājs Māris Liscovs dara lielisku darbu, jau desmito gadu rīkojot šādu akciju, un mēs sniedzam atbalstu un uzskatām par savu pienākumu sarūpēt dāvanas. Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad cilvēki dalās labestībā, un arī mēs esam gandarīti šajā brīnišķīgajā laikā iepriecināt mazās sirsniņas,” uzsver “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

“Igate” kopā ar “Sirds siltumu” un Jelgavas sociālo lietu pārvaldi ir apzinājusi ģimenes, un jau nedēļas nogalē saldumu paciņas atrada ceļu pie vairāk nekā simts bērniem un iepriecināja viņus.

 

27.11.2020.

Konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2020” “Igate” iegūst balvu Sudraba kategorijā

Tradicionāli piedaloties apdrošināšanas sabiedrības “Balta” un Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks,” 2020. gadā  SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” saņēma Sudraba kategorijas apbalvojumu. “Igate” tika apbalvota kategorijā “Vietējie (Baltijas) kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki”.

“Paldies “Baltai”, kas jau astoņus gadus rīko šo pasākumu. Konkurss augstu paceļ latiņu, kuru katru gadu gribas noturēt un nenolaist zemāk. Taču ik gadu pieaug arī konkursa dalībnieku skaits, un tas liecina, ka uzņēmumi aizvien vairāk rūpējas par saviem autoparkiem, tā palielinot kopējo drošību uz Latvijas ceļiem. Šogad mums neizdevās noturēt Zelta kategoriju, bet tas “Igati” motivēs atkal atgūt visaugstāko apbalvojumu,” uzzinot par piešķirto balvu, teica uzņēmuma Tehniskā departamenta vadītājs Edgars Ivuškāns.

Balva apliecina, ka “Igates” autoparks ir starp labākajiem visā valstī un investīcijas transporta uzturēšanā, modernizēšanā un drošības paaugstināšanā tiek novērtētas.

Kopumā šogad ir apbalvoti 33 uzņēmumu un valsts un pašvaldību autoparki, kas aktīvi un atbildīgi iesaistās ceļu satiksmes drošības uzlabošanā.

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” izceļ sociāli atbildīgus uzņēmumus, kuri ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka tiem rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparku raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

E.Ivuškāns arī bija viens no attālinātās konferences “Autotransporta nozare krīzē un dzīve pēc tās” dalībniekiem, kuri kopā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”, VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs” un SIA “Schwenk Latvija” vadītājiem un speciālistiem diskusijā “Latvijas ceļi – kā sadalīt atbildību?” analizēja autoceļu stāvokli, iespējamos uzlabojumus, būvnieku, uzturētāju un ceļu lietotāju atbildību un citus aspektus.

Patlaban “Igates” tehnikas parkā ir 198 vienības – kravas automašīnas un vilcēji, vieglais transports, kā arī industriālā ceļu būvniecības tehnika.

 

26.11.2020.

Tērvetē “Igate” gājēju un velobraucēju lietošanā nodod celiņu

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” ir uzbūvējusi un nodevusi riteņbraucēju un gājēju lietošanā gandrīz kilometru garu izgaismotu gājēju un veloceliņu Tērvetē.

Objekta būvdarbi tika uzsākti maijā, – tika nosprausta trase, izzāģēti koki un krūmi, demontēta liekā grunts, izbūvēts sala izturīgs slānis un šķembu pamats, uzstādītas ūdens teknes, kā arī ieklāts asfalta segums un labiekārtota un apzaļumota apkārtne.

131 metra garumā ir uzstādītas ceļa metāla barjeras, bet 313 metru garumā gājēju metāla barjeras.

“Ir skaidrs, ka veloceliņus visā Latvijā turpmāk būvēs arvien vairāk, jo pieprasījums pēc tiem palielinās. Gājēju un veloceliņš Tērvetē “Igatei” nav pirmā šāda veida būve, taču ar katru jaunu objektu tiek uzkrāta pieredze. Ir prieks, ka viena no skaistākajām Latvijas vietām – Tērvete – ir ieguvusi kvalitatīvu gājēju un veloceliņu, tā būtiski uzlabojot satiksmes infrastruktūru un satiksmes dalībnieku drošību,” uzskata “Igates” izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Būvdarbos kā apakšuzņēmēji tika piesaistīti SIA „IGASSG” (drenāžas tīklu izbūve), SIA „JEF” (apgaismojuma izbūve), SIA “Signum” un SIA “Baltic Trailer Service” (satiksmes organizācijas līdzekļi un metāla barjeru uzstādīšana). Betona atbalstsienas izbūves darbus izpildīja SIA “Igates Betons”.

Trases teritorijā arheologs Andris Tomašūns veica arī arheoloģiskās izpētes darbus.

 

17.09.2020.

Tērvetē atklāj pārbūvēto autoceļa P95 Jelgava–Tērvete–Žagare posmu

17.septembrī pie Tērvetes novada pašvaldības tika atklāts autoceļa P95 Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža (Žagare) pārbūvētais posms no Tērvetes līdz Lietuvas robežai (28,36.-43,55.km). Darbus šeit veica piegādātāju apvienība Strabag un Igate, kurā apvienojušies divi ceļu būvniecības uzņēmumi – SIA “Strabag” un SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate“.

Atklāšanā piedalījās VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika, SIA “Strabag” valdes loceklis Juris Dupurs, SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” Būvniecības departamenta vadītāja Dace Loca, kā arī Jonišķu rajona mērs Vitālijs Gaiļus (Vitalijus Gailius) no Lietuvas. Tāpat klāt bija arī šajā objektā iesaistītie Igates kolēģi – projektu un būvdarbu vadītājs Jānis Alksnis un būvdarbu vadītāja palīgs Mārtiņš Zitāns.

Darbi autoceļa P95 posmā no Tērvetes līdz Lietuvas robežai tika sākti 2019.gada pavasarī un pabeigti 2020.gada septembrī. Būvnieku līgumcena bija 8,38 miljoni eiro bez PVN vai 10,14 miljoni eiro ar PVN, no kuriem 85% līdzfinansē ERAF.

 

 

16.09.2020.

Dienas Biznesa filma par būvdarbiem uz Austrumu robežas

Vasarā daži no Igates komandas devās izbraucienā uz Krievijas robežu, kur Dienas Bizness filmēja un gatavoja materiālu par robežas infrastruktūras būvdarbiem, intervēja robežsargus un Igates Būvniecības departamenta vadītāju Daci Locu.
Šo apmēram 25 minūšu garo filmiņu iespējams noskatīties šeitIgates kontā Youtube:

Tāpat video var noskatīties arī šajā saitē vai arī Dienas Biznesa portālā:
https://www.facebook.com/watch/?v=1251772231835212

 

 

11.09.2020.

Atjaunots vēl viens reģionālā autoceļa Ķekava–Skaistkalne posms

Pabeigti seguma atjaunošanas darbi uz autoceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no Baldones novada robežas līdz Mežvidiem (5,223.-9,74. km).

Darbu ietvaros veikta izlīdzinošā frēzēšana, profila labošana, asfalta izlīdzinošās kārtas un dilumkārtas ieklāšana, pasažieru platformu atjaunošana autobusu pieturvietās, ūdens novades sistēmas sakārtošana, kā arī zonā gar Ķekaviņas upi uzstādītas drošības barjeras. Būvdarbus veica SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” par līgumcenu 814 tūkstoši eiro (ar PVN), ko sedz valsts budžets. Šajā cenā bija iekļauta arī seguma atjaunošana uz pievedceļa Olainei (V18).

Seguma atjaunošana vēl turpinās Ķekavas–Skaistkalnes ceļa posmā no Vecumniekiem līdz Sudmalniekiem (28,13.-35,07). Tur pēc iesēdumu remonta un profila labošanas tiks ieklāta asfalta virskārta. Šos būvdarbus veic SIA “Strabag” par līgumcenu 956 tūkstoši eiro (ar PVN), ko sedz valsts budžeta papildu 75 miljonu eiro finansējuma ietvaros.

Asfalta segums uz šī ceļa pērn tika atjaunots arī posmā no Bauskas šosejas (A7) līdz Pulkarnei (0,094.-2,100. km). Savukārt 2017.gadā ceļa segas konstrukcija tika pilnībā pārbūvēta posmā no Bārbeles līdz Skaistkalnei (47,05.-55,80. km), un to līdzfinansēja ERAF. Arī šos būvdarbus veica SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate“.

© Informācija sagatavota VAS “Latvijas Valsts ceļi”

 

 

10.09.2020.

Satiksmes ielā Jelgavā atjaunots brauktuves segums

2020.gada 10.septembrī noslēdzas būvdarbi Satiksmes ielā – nepilnu kilometru garajā ielas posmā no Meiju ceļa līdz Ganību ielai sakārtota lietusūdens novadīšanas sistēma, ieklāts jauns asfalts un, īpašu uzmanību pievēršot gājēju drošībai, labiekārtota ielas infrastruktūra.

Būvdarbi Satiksmes ielā noslēdzās ar jaunu ceļa zīmju uzstādīšanu, horizontālā marķējuma ieklāšanu un pēdējiem bruģēšanas darbiem, tādējādi šobrīd nepilnu kilometru garais ielas posms, kas iepriekš bija kritiskā stāvoklī, ieguvis gludu vienlaidus asfaltbetona segumu un sakārtotu un drošu infrastruktūru arī gājējiem.

Jelgavas pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” projektu vadītāja Kristīne Vuškārniece atklāj, ka līdz ar brauktuves seguma maiņu Satiksmes ielā īstenoti vairāki satiksmes drošības uzlabošanas darbi – pārbūvēta esošā gājēju pāreja pie Traktoristu ielas un izbūvēta jauna krustojumā ar Vasaras ielu pie veikala “Rimi”. Tāpat uz Meiju ceļa pusi nedaudz pārcelta esošā autobusu pietura, un tas darīts, lai, rūpējoties par gājēju drošību, būtu labāka redzamība, savukārt autobusu pieturā pie Vasaras ielas, kur iepriekš bija vien soliņš, pasažieru ērtībām izbūvēta arī nojume.

Satiksmes ielas posma no Meiju ceļa līdz Ganību ielai segumu atjaunoja SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate“, un kopējās izmaksas ir 537 879,69 eiro ar PVN.

© Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldībā

Asfaltbetona ieklāšanas darbi Satiksmes ielā Jelgavā ritēja arī naktīs.

 

 

04.09.2020.

FK Jelgava svētdien organizē Jelgavas futbola dienu; Igate maina sponsorēšanas politiku

Svētdien, 6.septembrī, futbola kluba (FK) Jelgava sporta bāzē Kārklu ielā 6, Jelgavā notiks arī tradicionālā un ikgadējā Jelgavas futbola diena ar dažādām sportiskām aktivitātēm un izklaidēm. Pats klubs ir varbūtēju pārmaiņu priekšā.

Ikgadējā Jelgavas futbola diena, kas ir dažādu sportisku aktivitāšu un pasākumu diena bērniem, jauniešiem un ģimenēm, iesaistot arī sacensību komandu sportistus un profesionālos sportistus, šogad notiks nevis 1.septembrī, bet svētdien, 6.septembrī, no plkst.11 līdz plkst.15.

Plkst.11 sāksies dalībnieku reģistrācija, bet sportiskās un izklaidējošās aktivitātes sāksies plkst.11.30. Dažas aktivitātes varbūt būs nedaudz citādas, lai ievērotu COVID-19 drošības prasības.

Kā vienmēr, pasākumā̄ laipni aicināti piedalīties vecāki kopā ar bērniem, lai īpaši sveiktu FK Jelgava pirmklasniekus un klātienē̄ iepazītu futbolu kā aizraujošu un interesantu spēli. Šī̄ būs laba iespēja topošajiem futbola censoņiem un viņu vecākiem dienu pavadīt jautrā, enerģiskā̄ un aktīvā̄ atpūtā̄, piedalīties dažādās futbola stafetēs un spēlēt futbolu kopā ar FK Jelgava Virslīgas komandu. Jā, arī Futbola dienā 2020 notiks tradicionālā spēle 100 vs 11.

Saistībā ar SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” līdzdalību šajā sezonā FK Jelgava ir arī pārmaiņas. Saistībā ar uzņēmuma izaugsmi, jaunām investīcijām attīstībā un jaunu jomu izpēti SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate“, kas sponsorē futbola klubu Jelgava kopš 2009.gada, samazina savu sponsorējumu futbolam. Izvēles gadījumā klubs par svarīgāko uzskata sporta bāzes attīstīšanu un izaugsmi, pamata uzmanību koncentrējot uz bērnu un jauniešu sistēmu, bet aktuālā darbība, tostarp Virslīgas sezonas pabeigšana, kļūst vairāk atkarīga no otra lielākā atbalstītāja – Jelgavas pilsētas pašvaldības.

Igates atbalsta samazinājums saistīts ar vērienīgiem attīstības plāniem, tiem nepieciešamo izpēti, ar investīcijām jaunās tehnoloģijās, iekārtās un pat nozarēs. Tā, piemēram, jau iepriekš Igate ir investējusi ievērojamus līdzekļus lielizmēra liekti līmēto koka būvkonstrukciju ražošanas, izstrādes un rūpnieciskās pētniecības uzņēmumā SIA IKTK. Igate, kas pēdējos gados ierindojusies starp trim lielākajiem ceļu būvētājiem Latvijā, pēta arī jaunas darbības jomas un tehnoloģijas, kā arī īsteno ārvalstu tirgu izpēti.

Igate nevēlas aprobežoties ar nonākšanu spēcīgāko trijniekā valstī savā nozarē, bet vēlas turpināt izaugsmi un izvērtē jaunas iespējas arī jaunās tehnoloģijās un citās nozarēs, tostarp arī aiz Latvijas robežām. Jaunas attīstības prioritātes patlaban izvirzījušās arī tālākā uzņēmuma izaugsmē, kas prasa pārgrupēšanos ne tikai darbos, bet arī finansējumā, tāpēc futbola klubam tiek samazināts sponsorējums, to fokusējot konkrētām izaugsmes iniciatīvām,” uzsvēra SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns, kurš ir arī FK Jelgava prezidents.

Viņš akcentēja, ka sponsora un kluba prioritāte ir bērni, jaunieši un Latvijas vietējo futbolistu attīstība un izaugsme. Mēs esam par vietējo futbolu, un kā Igate savā ceļu būvniecības nozarē maksimāli visus darbus veic pašu spēkiem un ar pašu tehniku un nodrošinājumu, tāpat tā līdzīgus mērķus un centienus saskata FK Jelgava izaugsmē, prioritāri atbalstot vietējā potenciāla izaugsmi un attīstību, tāpēc varbūtējais upuris no kluba puses varētu būt dalība Virslīgā.

“Klubs ir saņēmis vēstuli no ģenerālsponsora, ka atbalsts futbola klubam no augusta tiek samazināts, norādot uz Virslīgas un dublieru vajadzībām, tādējādi nevalstiskā organizācija, kas dalībnieku skaita ziņā ir Jelgavas un, iespējams, arī Zemgales lielākā sabiedriskā sporta organizācija, ir nokļuvusi neierastā situācijā, un ir neskaidra FK Jelgava meistarkomandas dalība Virslīgā un FK Jelgava-2 dalība Virslīgas dublieru čempionātā. Biedrība Futbola klubs Jelgava cer uz otra lielākā biedrības atbalstītāja – Jelgavas pilsētas pašvaldības (kas bijusi kopā ar klubu daudzus gadus pirms Igates kļūšanas par ģenerālsponsoru) – papildu atbalstu, lai kopīgiem spēkiem pārvarētu šo neplānoto situāciju,” komentēja FK Jelgava meistarkomandas direktors Ainārs Tamisārs, kas kā brīvprātīgā darba veicējs biedrībā darbojas kopš 2008.gada.

“Pēdējos gados arī pašvaldības atbalsta apjoms bija samazinājies, turklāt šis gads nāca ar jauniem izaicinājumiem arī saistībā ar COVID-19 pandēmiju, kā rezultātā futbolam Jelgavā šogad nebija tik ļoti nepieciešamo skatītāju, kuri gan morāli un emocionāli, gan ar biļešu iegādi daudzus gadus arī ir atbalstījuši futbolu Jelgavā. Tāpēc ļoti ceram, ka uz Jelgavas izaugsmi vērsta pašvaldība rīkosies atbildīgi, atbalstot vietējo jelgavnieku futbola klubu ar Latvijā visspēcīgāk attīstīto bāzi un sporta izglītības programmu. Šim nolūkam klubs līdztekus citu sponsoru meklējumiem ir iesniedzis domei lūgumu par papildu finansējuma piešķiršanu,” pauda Tamisārs.

FK Jelgava dibināts 2004.gadā, jau kopš pirmsākumiem to atbalstījusi Jelgavas pilsētas pašvaldība, bet Igate līdzās pašvaldībai kļuva par FK Jelgava lielo sponsoru 2009.gadā, kad kluba izaugsme kļuva īpaši strauja, un kopš 2010.gada FK Jelgava startē Latvijas futbola Virslīgā.

Četras reizes ir izcīnīts Latvijas kauss (2010.gadā, 2014.gadā, 2015.gadā un 2016.gadā). 2019.gadā FK Jelgava Latvijas kausa finālā Zemgales Olimpiskā centra stadionā papildlaikā piekāpās FK RFS.

2010.gada vasarā FK Jelgava iekļuva UEFA Eiropas līgā un sāka startu šajā turnīrā uzreiz no 2.kvalifikācijas kārtas, pārstāvot gan Jelgavu, gan Latviju, spēlējot pret Norvēģijas Molde FK. Vēlāk “eirokausos” spēlēts pret Norvēģijas Rosenborg BK, Bulgārijas PFC Litex Lovech, Ziemeļmaķedonijas FK Rabotnički, Islandes Breidablik, Slovākijas Slovan no Bratislavas, Izraēlas Beitar Jerusalem FC un Ungārijas Ferencvaros no Budapeštas.

2010.gada 2.septembrī Jelgavā tika atklāts Zemgales Olimpiskais centrs, kura atklāšanas svētku kulminācija bija futbola spēle starp FK Jelgava un Blackpool FC, kas 2010.gadā spēlēja Anglijas Premjerlīgā. Spēle beidzās ar rezultātu 2:1 mājinieku labā. 2011.gadā FK Jelgava devās “Ziemeļanglijas tūrē”, kur ar 0:0 nospēlēja pret Fleetwood FC un 1:1 pret Blackpool FC, tādējādi ieejot vēsturē ar to, ka pēc trim spēlēm pret Anglijas klubiem, FK Jelgava nevienu spēli nav zaudējis.

 

 

05.08.2020.

Bruģim – sava mājaslapa

5.augustā savu darbu sākusi preču zīmes Igate bruģa ražotāju mājaslapa, kuru izveidojis mūsu uzņēmuma Bruģa ražošanas departaments.

Mājaslapā atrodas arī internetveikals, ar kura palīdzību iespējams pasūtīt preces. Mājaslapas adrese: http://www.igatesbrugis.lv/

 

27.07.2020.

Igates zīmols – Supermoto sacensību trasēs!

25.jūlijā Tauragē, Lietuvā norisinajas Lietuvas Supermoto čempionāta 2.posms, kurā Igates atbalstītais braucējs Edgars Ivuškāns izcīnīja 1.vietu S2 klasē! Sveicam un lepojamies! Savukārt 18.jūlijā un 19.jūlijā Jelgavā, sporta kompleksā Rullītis norisinājās Latvijas un Igaunijas čempionātu posmi, kuru sponsors bija SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate“, kā arī šajās sacensībās uzņēmuma atbalstītais Edgars Ivuškāns, būdams mājinieka statusā, S2 klasē ieguva 3.vietu.

 

 

09.07.2020.

Asja Doļegnovska saņem atzinību par ieguldījumu Latvijas būvniecībā

Forumā-konkursā “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2019” nominācijā “Sieviete – būvniece” atzinību par ieguldījumu Latvijas būvniecībā izpelnījusies SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” projektu un būvdarbu vadītāja Asja Doļegnovska.

Apvienojot būvuzrauga, projektētājas un būvdarbu vadītājas pieredzi un zināšanas (visās trīs jomās arī sertificēta), Asja ir savā ziņā neparasta būvniecības procesu vadītāja, kura redz tālāk un plašāk par būvnieka pienākumiem, kura tādējādi sekmējusi būvdarbu kvalitāti, arī izglītojusi pasūtītājus, veicinot un attīstot kopējo inženierbūvju kompetenci, kvalitāti un kultūru. Mijiedarbībās tas sekmējis augstāku būvdarbu kvalitāti vairākos Latvijas novados.

Uzņēmumā par Asju vēl nekad nav saņemtas kritiskas atsauksmes no pasūtītājiem, tieši otrādi – bijušas uzslavas par kvalitāti. Īpaši jāatzīmē, ka arī Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaudēs Asjas vadītajos būvdarbos visi atzinumi ir bijuši ar pozitīviem rezultātiem, saturot ieteikumus, bet nekad ne aizrādījumus.

Igates kolektīvā Asja Doļegnovska ir projektu vadītāja teju ar visplašāko ģeogrāfisko telpu, jo bieži viņa vada būvdarbus visdažādākajos valsts novados, tāpēc liela daļa pasūtītāju viņas objektos ir dažādas pašvaldības. Tāpat neiztrūkst arī darbi uz valsts nozīmes šosejām, kur pasūtītājs ir VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Asjas īstenots LVC objekts 2019.gadā bija arī autobraucēju ilgi gaidītais reģionālā autoceļa P100 aplis Ozolnieku centrā, kur intensīvas satiksmes dēļ tika strādāts arī naktīs. Divu gadu garumā ar apjomīgiem darbiem ritēja Jāņa Čakstes prospekta pārbūves 2.kārta Ogrē, ko pabeidza 2019.gadā. Turpat, Ogrē, Asjas vadībā un saistībā ar viņas kompetencēm gan projektēšanā, gan būvdarbos ritēja arī Rūpnieku ielas pārbūve. Dobelē Asjas vadībā tika pabeigti Spodrības ielas pārbūves darbi posmā no Brīvības ielas līdz Bērzes pagasta robežai Dobeles pilsētā. Pirms tam, 2018.gadā, Dobelē Asja vadīja Lauku ielas pārbūves darbus (posmā no Bērzes ielas krustojuma līdz Lauku ielai 98). Tāpat apjomīgs un nozīmīgs 2019.gada objekts bija Jaunatnes ielas pārbūve Ānē, Cenu pagastā, Ozolnieku novadā.

Patlaban Asjai palielinājušies māmiņas pienākumi, un viņa ir jaundzimušā kopšanas atvaļinājumā.

 

 

15.04.2020.

Igate piedalās Jelgavas sociālajā kampaņā Sargā sevi un citus! Paliec mājās!!!

Lai mudinātu ikvienu sabiedrības pārstāvi būt atbildīgam “Covid-19” vīrusa radītās krīzes laikā, Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociācija (JRTA), iesaistot aktīvākos organizācijas biedrus, īsteno sociālo kampaņu “Sargā sevi un citus! Paliec mājās!!!”, kuras laikā ar speciāliem plakātiem Jelgavas ielās un sociālajos tīklos atgādinās šim brīdim būtiskas lietas, piemēram, distances ievērošanu, roku mazgāšanu un daudz ko citu.

Sociālajā kampaņā iesaistījušies vairāk kā desmit JRTA biedri – Jelgavas uzņēmumi, kas, izjūtot ārkārtējās situācijas negatīvās sekas, vienlaikus rīkojas sociāli atbildīgi un vēlas tikpat aktīvi kā iepriekš iesaistīties sabiedrības informēšanā.

“JRTA biedri pārstāv teju visas uzņēmējdarbības nozares, un šis laiks, kad Latviju skārusi “Covid-19″ vīrusa izraisītā krīze, nevienam no viņiem nav viegls – norit cīņa par gadiem attīstītu uzņēmumu un tajā strādājošo speciālistu saglabāšanu. Tajā pašā laikā viņi nedomā tikai par sevi, bet arī par pārējo sabiedrību, tās drošību un aizsardzību, lai kopīgiem spēkiem mēs varētu pārvarēt krīzes laiku un pakāpeniski atgriezties ierastajās sliedēs. Tieši tādēļ ar kampaņas plakātiem un aktivitātēm sociālajos tīklos vēlamies atgādināt par šim brīdim būtiskām lietām, vienlaikus aicinot ikvienu būt atbildīgam,” kampaņas mērķus skaidro JRTA valdes priekšsēdētājs Imants Kanaška. Viņš pateicas visiem uzņēmējiem, kuri iesaistījās sociālajā kampaņā, norādot, ka kampaņas ietvaros arī iedzīvotāji tiek aicināti atbalstīt vietējos uzņēmējus, iegādājoties no tiem preces un pakalpojumus.

Savs skatījums uz šā brīža situāciju ir arī SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” valdes priekšsēdētājam Mārim Peilānam, kurš kopumā atbalsta valsts izvēlēto piesardzības politiku, kas, iespējams, ļaus Latvijai ātrāk atgūties. “Ņemot vērā apstākļus, aicinu atbalstīt vietējos ražotājus, tirgotājus un pakalpojumu sniedzējus, jo pašu pieredzē esam bijuši gandarīti par privāto uzņēmumu pasūtījumiem, kas rezultējas kopīgā lepnumā par paveikto un, kaut arī pašvaldības projektos mēs ne vienmēr esam gaidīti, arī citos novados nopelnīto gan mūsu darbinieki, gan uzņēmums tērē un iegulda savā mājvietā. Tā arī ir vietējās ekonomikas “sildīšana”,” piebilst M.Peilāns.

Sociālajā kampaņā “Sargā sevi un citus! Paliec mājās!!!” piedalās JRTA, SIA “Fortum Jelgava”, SIA “Jelgavas Tipogrāfija”, SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate“, SIA “Karameļu darbnīca”, SIA “Zemgales veselības centrs”, SIA “Sporta komplekss Zemgale“, A/S “SMILTNIEKI”, SIA “Alis – B”, SIA “BUTS”, SIA “Media Jelgava” un SIA “JK Media group”.

Ja vajag, paliec mājās! Ja vari, paliec mājās! Ja nevajag vai nevari, atceries – tikai 2 metri, un tu esi drošībā! Un ne tikai tu! Jo vairāk to sapratīsim, jo ātrāk tas beigsies… Izmanto iespēju atcerēties par vietējo ražotāju, pakalpojumu sniedzēju vai tirgotāju tev līdzās! Visi esam vietējie un savējie!

Attēlos – akcijas plakāti, kas izvietoti gar Rīgas ielu Jelgavā…

 

 

 

 

 

24.02.2020.

Ēnu dienā Igatē pieprasītākais – būvdarbu vadītāja amats

2020.gada 12.februārī līdztekus citiem Latvijas uzņēmumiem arī Igatē atkal notika Ēnu diena, kad vidusskolēni bija izvēlējušies ēnot trīs amatus – projektu un būvdarbu vadītāju, tehniskā departamenta vadītāju un sabiedrisko attiecību vadītāju. Būvdarbu vadītāja amats bija pieprasītākais.
Šogad uzņēmumā pulcējās jaunieši no tuvākās apkaimes, kur tālāko ceļu bija mērojis puisis no Dobeles Valsts ģimnāzijas. Iepriekšējos gados “ēnas” “stiepās” pat līdz Ērgļiem vai Jēkabpilij.
Citas pārstāvētās mācību iestādes bija – Jelgavas Valsts ģimnāzija, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija un Jelgavas 6.vidusskola.
Par Ēnu dienu Igatē – šai TV sižetā:

 

 

02.01.2020.

Kā tapa degvielas uzpildes stacija “Virši” Jelgavā

Degvielas uzpildes staciju “Virši” Jelgavā, Lietuvas šosejā 70, uzbūvēja SIA “Igate Būve”, izmantojot SIA IKTK ražotās līmētās koka konstrukcijas un piedaloties SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””. Nodota ekspluatācijā 2019.gada 29.novembrī.
Šai būvē izmantoti 27 kubikmetri koksnes, kas Latvijas mežos kopumā izaug 28 sekundēs (Latvijas Valsts Mežu dati).
Koka elpa būvniecībā!

 

Šī saite – uz 2019.gada aktualitātēm